Handige gebruiksvoorwerpen. (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Doortje 
, Datum:
08.07.2015 17:21
Voorlopig mijn laatste bedrage ........ moet eerst nadenken wat we verder nog "geknutseld" hebben.
Vaak veel kleine troep op je caravan/campingtafel ?
Met hulp van een stukje aluminiumprofiel als geleiding, maak je met deze Ikea bakken snel een lade
onder je tafel ......... Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40177228/
In onze keuken & kledingkast hebben we het zelfde trucje toegepast:
Hier en daar zit nu een lade onder de schappen ...
Geplaatst door: ® stn 
, Datum:
08.07.2015 17:34
Geplaatst door: Evelien.
, Datum:
08.07.2015 18:17
Ja dat bedoel ik. Handigheidjes waar je zelf niet zo snel opkomt en die zo simpel zijn eigenlijk. Die bakje. Onder de tafel lijken me ook wel wat. Even manlief vragen want dat is de man die alles uitvoert. Haha
Geplaatst door: jan(asd) 
, Datum:
08.07.2015 18:25
Wat je niet moet vergeten zijn een kurkentrekker, fles- blikopener en lucifers. Oh ja blikken Smac ook niet.
Geplaatst door: ® Marijke(andere) 
, Datum:
08.07.2015 19:10
Thuis heb ik op de eet tafels een onder kleed, van dat foam achtige. Dit spul werkt ook heel goed op de kast plankjes in de camper/caravan tegen het glijden van het sevies etc.. Ook heb ik er ronde vormen ter grote van een ontbijt bordje uit geknipt en dit ligt tussen de pannen, zodat de pannen onder het rijden niet beschadigen. Leg er twee op elkaar en je hebt een onderlegger voor op de tafel voor hete pannen.
Geplaatst door: s@ndra 
, Datum:
09.07.2015 07:57
Ik lees vaak dat mensen servetjes of keukenrol tussen de glazen doen om ze njet te laten breken/beschadigen. Servetjes etc gaan stuk na een tijdje, dus weer nieuwe pakken. Ik heb inmiddels al jaren gele vaatdoekjes tussen de glazen. Bij aankomst gaan ze onder in het mandje en als we weer gaan rijden, rol ik het glaswerk weer in. Vaatddoekjes beschermen het glas beter dan papier en hebben een langere levensduur.
De keukenrol:
Ik maak de rol los van het kokertje door de achterkant van een houtenlepel tussen rol en kokertje te duwen. Vervolgens trek ik het eerste (eigenlijk het laatste vel) naar buiten. Nu pak ik de rol in plastic en plak dat dicht behalve daar waar het eerste stukje uit de rol steekt. Nu gebruik ik de rol van binnenuit, waardoor hij nooit per vergissing afrolt en door het plastic wordt de buitenkant niet nat of vuil.
Geplaatst door: ® Marijke(andere) 
, Datum:
09.07.2015 09:20
De glazen bewaar ik in de doos waar ze in zaten toen ik ze kocht.
Geplaatst door: willie
, Datum:
09.07.2015 10:12
ook nog van die handigheidjes voor TENT-kampeerders?
Geplaatst door: s@ndra 
, Datum:
09.07.2015 11:10
Tent kampeerders kunnen hun keukenrol toch ook in plastic verpakken. Mijn tips waren multifunctioneel inzetbaar hoor!
Geplaatst door: Corrie
, Datum:
09.07.2015 12:21
gewoon de washandjes ( stof of wegwerp, dan wat meer kopen) over de glazen trekken. Om en om dan breekt er niets! Ter plekke washandjes gebruiken, wassen en bij vertrek er weer over. Zo doen wij het al jaren en jaren!
Geplaatst door: Dik Trom.
, Datum:
09.07.2015 12:32
Geen glaswerk in de caravan. Dat is onze oplossing.
Geplaatst door: Jeannet 
, Datum:
09.07.2015 12:44
in onze wat oudere caravan slapen wij op het ingeklapte zitje. Om condensvorming tussen het matras en het tafelblad te voorkomen hebben we een oprolbare lattenbodem gemaakt van dunne latjes, om de 10 cm vastgeniet aan keperband. Lichtgewicht en het werkt prima. Heeft ooit eens in de KCK gestaan.
Geplaatst door: ® Nic
, Datum:
09.07.2015 14:40
Geplaatst door: Labrador
, Datum:
09.07.2015 16:23
In den beginne was hier een Anita
welke tips van en voor kampeerders bij een sprokkelde
ooit waren die allemaal te vinden
Maar zij heeft een website http://anitavakantiehomepage.com/
waar deze tips nog te vinden zijn
onder de button TIPS
OA dit voor tent kampeerders
Tentkampeerders en tent
tentwolkOnze spullen zitten in 2 afsluitbare kratten, 1 voor de kookspullen zoals pannen, borden e.d. en 1 voor allerlei losse spullen zoals zaklampen. Op een overnachtingcamping laten we de tafel in de auto en gebruiken we een krat als tafel. We kopen o.a. desinfecterende zeep die je kunt gebruiken zonder water, handig voor in je rugzak. In de auto ligt een zaklampje voor als we in het donker aankomen of om de weg naar en in de tent kunnen vinden. We hebben een fietsdrager die gekanteld kan worden zodat we in de kofferbak kunnen met de fietsen op de drager.
Een aantal vouwkratjes kopen. Per krat inpakken: 1 met zwemgoed,1 met handdoeken,1 met speelgoed,1 met overnachtingspullen,1 met toilet en slaapspullen enz. Zo in de auto zetten, en in de tent zet je ze zo op de plek van bestemming en thuis zet je alle kratten weer in de juiste kamer en is alles zo weer opgeruimd!!! In de tent heb ik bij de ingang een krat staan voor de schoenen, en een krat voor het buitenspeelgoed! Ideaal voor een opgeruimde tent!
Voor de keukenspullen, die rond zouden slingeren in onze piramide tent heb ik twee open kistjes gemaakt. Tijdens de reis zitten ze vol met alles wat je bij het koken en eten op de camping nodig hebt. Ieder kistje heeft een inlegplankje. Als je het keukenhoekje in de tent in orde maakt, zet je de kistjes op een kant. Je kunt zo in vier rekjes alles netjes opbergen.
Een automatje of een aerotex voor de tentingang is ideaal.
Als je samen met nog 1 persoon met een tentje op bv. op strandvakantie gaat, dan laat ik altijd 1 pinpas en wat geld in de tent (in een sok, die NIET schoon is) en neem die van de ander mee naar het strand. Dit, omdat men nooit je spullen op het strand EN op de camping steelt. Zo heb je altijd nog geld beschikbaar en kan je toch samen de zee in.
Als er een gaatje in de tent zit waar mieren massaal doorheen komen en je geen insectenverdelger hebt of iets als lijm, dan moet je Wc-papier nat maken en aan de binnenkant van de tent tegen het gaatje stoppen. Aanbevolen is ook de buitenkant te doen. Met pleisters het gaatje afplakken kan natuurlijk ook.
Als je een kleine auto hebt en met de tent kampeert (zoals wij): juist niet alles in kratten stoppen, want die nemen relatief veel ruimte in. Ik neem 2 opvouwbare mee en die zijn voor gebruik op de camping. Kleding, zwemspullen etc. stop ik relatief netjes opgevouwen in losse plastic tassen. Die kun je veel makkelijker opbergen: bv. tussen de autostoelen. Hetzelfde geldt voor de dekbedden en luchtbedden. Die heb je onderweg toch niet nodig en dan liggen ze uit de weg. En tussen opgevouwen campingstoelen passen ook handdoeken!
Makkelijk haringen uit de grond te trekken, neem een gewone klauwhamer mee, werkt perfect. Als je op harde klei / rotsbodem de haringen er toch niet uit krijgt, gooi dan een flinke plens water om de haring en na 5 minuten gaat het wel.
Kom je vaak in gebieden waar het flink kan stormen heb je een stormband nodig. Geen overbodige luxe.
Zet de vouwwagen compleet op een goed grondzeil, dus ook het gedeelte van de bak. Dat scheelt met ongedierte en met optrekkend vocht.
Wij leggen geen plastic meer onder het voortenttapijt. (van dat jute met een rubberlaagje erover) Het blijft nu veel schoner en kruimels, limonade enz. vallen er nu zo doorheen.
Altijd een tentluier (is een lap plastic) onder het grondzeil dat scheelt een hoop geboen.
Tentreiniging;
HARSVLEKKEN: Eerst afschrapen en daarna met alcohol of terpentine behandelen. Katoen moet hierna weer waterdicht gemaakt worden met een impregneermiddel.
VETVLEKKEN: Dep zoveel mogelijk op met bijvoorbeeld wc-papier. De rest met terpentine verwijderen. Nabehandelen met alkalivrije zeep. Katoendoek moet hierna weer waterdicht gemaakt worden met een impregneermiddel.
VOGELPOEP: Schraap of veeg de verse vogelpoep zo snel mogelijk van het tentdoek. Verwijder de rest met royaal lauw water. Overblijfselen zullen na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.
ROESTVLEKKEN: Hier moet je niet te veel aan doen, meestal wordt het alleen maar erger. Eventueel kun je het proberen met citroensap. Hierna met vochtige doeken en een niet te warm strijkijzer afwerken.
SCHIMMELS EN ‘HET WEER': Hier is vrijwel niets aan te doen. Wanneer je dit vroeg ontdekt kun je nog proberen er iets aan te doen door de tent flink te spoelen. Gebruik hiervoor water met een scheut azijn. Hierna de tent weer goed naspoelen met schoon water, op laten drogen en vervolgens impregneren.
ZURE REGEN EN STOF: Veeg de tent tijdens de vakantie regelmatig schoon met een zachte borstel (met een harde borstel veeg je het vuil in het weefsel). Maak de tent na iedere vakantie grondig schoon, denk vooral aan de naden en afspanpunten. Het beste is om de tent op een winderige, zonnige dag op te zetten en met de tuinslang goed schoon te spuiten. Hierdoor verleng je de levensduur van de tent zeker.
Haringen voor in rotsachtige bodem zijn zeer duur. Gebruik hiervoor lange nagels (= spijkers) (6?-8? / 150-200 mm) met grote sluitringen. Werkt ideaal. Te koop in iedere doe-het-zelf zaak.
Nadeel: roestvorming van de nagels na gebruik.
Ga je met een grote tent en moet je ver rijden, of denk je dat het bij aankomst laat wordt of regent. Leen of koop dan een (goedkoop ) koepeltentje daarvoor.
Die staat in tien minuten en dan kun je meteen slapen en de grote tent de dag daarop opzetten als je minder vermoeid en/of kribbig bent van de tocht. Ook wordt je grote katoenen tent niet nat tijdens het opzetten wat lekkage helpt voorkomen. Iemand (in je omgeving) heeft zo’n ding misschien nog wel liggen.
Vliegenhor in de voortent bij de deur .De oplossing is heel simpel. Pak een stukje gordijnrail met een breedte van iets méér dan de opening van de ‘deur’ van de voortent en neem een stuk vitrage dat ruim in deze opening past (wel rekening houden met de schuinte van het tentdak/tentframe). Fabriceer vervolgens een tweetal ‘papegaaienbekjes’ op de uiteinden van de gordijnrail, monteer dan het zaakje aan de voorzijde van het tentframe en je hebt een prima -en gemakkelijk te demonteren vliegengordijn.
Koop wat horgaas breder en langer dan het “deurgat”. Naai er aan de boven en onderkant een reepje zeil of stof aan waar een tunneltje inzit. Aan de bovenkant komt er dan een stokje in het tunneltje uit één stuk of iets wat je in elkaar kunt zetten en iets om te bevestigen aan een punt bij de tent.
Aan de onderkant komen er twee stokjes in (tot aan de helft) die niet aan elkaar zitten. Stokjes beneden moeten wel zwaar genoeg zijn dat het horgaas weer op zijn plaats valt. Horgaas wel aan buitenkant tent bevestigen. Je ziet het ook wel bij Karsten tenten alleen hebbe
Geplaatst door: ® JanMat 
, Datum:
09.07.2015 21:57
Met het uitdraaien van de steunen aan de voorzijde van de caravan ondervond ik telkens het probleem de moeren te vinden. Al liggend op de knieën probeerde ik keer op keer vruchteloos de voorzijde van de slinger op de moer te plaatsen. Dit probleem heb ik opgelost door twee pvc pijpjes onder de caravan te monteren. Deze pijpjes gaan in de richting van de moeren van de uitdraai steunen. Nu hoef ik de slinger maar in de pvc pijp te stoppen en in de richting van de steunen te duwen. Probleemloos wordt de moer gevonden en alle ergernis is verdwenen. Het is wel handig van te voren te testen of de diameter van de pvc pijp voldoende is om de slinger in te brengen.
Geplaatst door: ® Doortje 
, Datum:
09.07.2015 22:11
Voor wijndrinkers .......
Op vakantie doen we niet moeilijk - en drinken wijn uit die Turkse theeglaasjes.
Prima onbreekbaar op te bergen in een koker van Pringles chips !
In een korte Pringles koker zitten wat borrel/likeurglaasjes.
Geplaatst door: ® Jasper 
, Datum:
09.07.2015 23:18
Geplaatst door: LisetteK
, Datum:
10.07.2015 22:55
S@ndra bedankt voor de gele doekjes tip. Ik heb toch altijd graag echt glas bij me. Thee of wijn uit plastic vind ik niet te pruimen vanochtend de combi camp gehaald en toch weer een glas gesneuveld. Nieuw gekocht en in gele vaatdoekjes ingepakt. Hopelijk gaat dat werken.
Die keukenrol kocht ik altijd in Frankrijk, zo'n tir en pull heet hij geloof ik, maar zelf maken is net zo makkelijk en ook te doen van beter absorberend papier. Als hij dan op het randje van de droomkeuken staat wordt hij iet vochtig/vuil.
Geplaatst door: digi-oma
, Datum:
11.07.2015 00:43
Een oudje, waarschijnlijk bekend en niet in tenten toepasbaar, maar toch... als je een keukenrol horizontaal ophangt die even een beetje plat knijpen dan is de kans dat de halve rol in de gootsteen ligt na een stuk rijden beslist minder.
Geplaatst door: Michel
, Datum:
11.07.2015 01:29
Krachtstroom, compressor en een Smart op een aanhanger achter de camper.