Puppy (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Jane
, Datum:
25.04.2020 14:17
Geplaatst door: JanMat
, Datum:
25.04.2020 21:15
Onze inmiddels overleden honden gingen altijd mee op vakantie. Ook onze huidige hond (Johan) gaat ook altijd mee. Om te voorkomen dat we zonder hem vertrekken neemt hij tijdens het pakken uit voorzorg plaats in de caravan of in de auto. Het aanlijnen vonden we een verschrikking. Zowel voor de hond als voor ons. Onder de stoel door, vervolgens on de tafel door met het gevolg dat het een wirwar van lijnen werd. Daarom hebben we Johan van pup af aan geleerd dat hij (als hij onaangelijnd is) op het kleed voor de caravan moet blijven. Een ruimte van 6,00 m. maal 2,5 m. is voldoende groot voor hem. Uiteraard is hij zeker in het begin weleens in de fout gegaan. Ondertussen kunnen we spreken van een voorbeeldige hond die precies weet wat wel en niet mag. Zelfs bij het passeren van andere honden blijft hij probleemloos op het kleed. Mocht u in de toekomst iemand horen zeggen "op het kleedje Johan" dan weet u dat dit commando aan de hond gegeven wordt en dat ik (Jan) me vrij mag bewegen.
Geplaatst door: Josee R.
, Datum:
26.04.2020 03:06
De honden zijn altijd meegegaan. Ook als pup zijnde...maar let wel op met tuigjes, want één van mijn hondjes had vorig jaar al gauw ontdekt hoe zij uit haar tuigje kon ontsnappen. Zij was toen 7 maanden. Maar gewoon in haar achteruit :-( Zelf heb ik altijd een buggy bij mij, zodat een hond niet zijn of haar pootjes verbrandt als de straten warm zijn, maar ook omdat je er dan gemakkelijk mee over een markt kan lopen. Men lacht dan wel...maar ik lach ook, want ik kan overal naartoe met mijn honden. Ik had er eentje aangeschaft toen mijn hondjes oud waren, maar nu met 2 jonge honden vind ik het nog altijd gemakkelijk.
Wij hebben aan de autogordels een klein elastisch riempje, waaraan wij het tuigje bevestigen. De honden kunnen zich dan toch nog een beetje bewegen.
Zorg ook dat je altijd een tekenpen bij de hand hebt! Vorig jaar deden de pipetjes niet goed hun werk.
Geplaatst door: ® Annette
, Datum:
26.04.2020 10:36
Geplaatst door: Renee
, Datum:
26.04.2020 11:03
😂 geweldig JanMat, dat zal wel eens voor hilariteit zorgen!
Geplaatst door: JanMat
, Datum:
26.04.2020 12:17
Hallo Renee,
Dat klopt, we hebben weleens wat uit te leggen.
Geplaatst door: ® tineke (webmaster)
, Datum:
26.04.2020 13:34
JanMat,
als jij naast ons zou staan op een camping en je zegt "op het kleedje Johan", zou mijn man Johan dat zeker niet doen....😉
Geplaatst door: JanMat
, Datum:
27.04.2020 17:14
Wees daar niet zeker van, Johan weet nog niet hoe dwingend mijn echtgenote kan zijn.
Geplaatst door: ® RobR
, Datum:
02.05.2020 14:41
Ik zit met het omgekeerde.
Ik wil, indien vrij reizen weer mogelijk is, half juli een pup bekijken en half augustus, tijdens de vakantie in Frankrijk (wederom, weer indien reizen mogelijk is) de pup ophalen en meenemen op het vervolg van de vakantie en uiteindelijk mee naar huis nemen.
Maar de pup is dan pas zo'n twaalf weken oud en heeft dus nog niet alle injecties gehad.
Ik zou de pup niet vanuit NL naar Frankrijk mee kunnen nemen, dat is hier duidelijk omschreven, maar omgekeerd?
Heeft iemand ervaring met het meenemen van pups vanuit het buitenland?
Geplaatst door: Renee
, Datum:
02.05.2020 15:07
Geplaatst door: Daido
, Datum:
02.05.2020 15:30
Ze moeten drie weken voor die 15 weken gevaccineerd zijn. Onze pub kwam uit portugal en was 4 maanden en een maand daarvoor gevaccineerd. Vooral de rabies injecties is heel belangrijk. De ziekte van Weil hoeft niet en kan in Nederland gebeuren.
Maar een ander probleem waar je opstuit, is dat je niet op vakantie mag naar Frankrijk of zelfs Frankrijk niet mag in reizen. Vooral die vakantie lijkt er voor als nog niet in te zitten.
Geplaatst door: ® Annette
, Datum:
02.05.2020 19:50
Afgezien van de vraag of reizen kan of niet vind ik een andere vraag nog belangrijker. Vind je het verstandig om een zo jonge pup even tijdens je vakantie op te halen en dan verder gaan met je vakantie. Een pup, die neem ik aan, net bij zijn moeder weggehaald wordt en dan meteen "gezellig" mee moet op vakantie. Zou niet mijn keuze zijn.
Geplaatst door: digi-oma
, Datum:
04.05.2020 11:39
Kun je de verkoper van de pup niet verzoeken (desnoods tegen betaling) dat hij het hondje nog even thuis houdt totdat jullie van vakantie terug zijn?
Zo'n hummeltje meenemen onderweg vraagt om moeilijkheden. De nieuwe indrukken in de eerste periode zijn zo belangrijk (socialiseren). Je bent echt gebonden aan je huisje/caravan/tent. Hoe zindelijk maken, dus veel wandelen aan de riem (buiten het campingterrein natuurlijk)...;hondje kan wagenziek worden of soms van angst diaree krijgen in de auto. In de voortent alles opruimen want alles wat hij/zij tegenkomt is uiteraard eetbaar/sloopbaar... ook je aller nieuwste sportschoenen. Met de hele familie naar het zwembad en een jammerend hondje in tent/of caravan achterlaten is op veel campings verboden. Op veel campings betaal je ook per dag voor de hond (varierend van 1 tot 6 euro). Vergeet puppyvoer niet en wat er voor een pup nog meer nodig is. Kortom... volgend jaar heb je dan een perfecte hond om mee te nemen naar Frankrijk!
Geplaatst door: Maartje
, Datum:
04.05.2020 19:57
We hebben de knoop doorgehakt. Het is te onzeker of we kunnen gaan deze zomer in juli. En willen we in Nederland nog wat vinden moet je nu bespreken. Dus langer wachten op uitsluitsel durven we niet. Wbt alle tips. Die waren handig op de als dan...en stel je voor vraag. Dank. En nee we zouden niet aan de lange reis beginnen igv wagenziekte. Dat lijkt ook inderdaad hier althans goed te gaan . Heeft alle inentingen. En we laten zeker geen pup alleen bij de tent.
We blijven lekker in Nederland. In een huisje. En volgend jaar b.l.e.w. gaan we wel weer kamperen.
Geplaatst door: ® Irene1
, Datum:
10.05.2020 17:28
De hond is gechipt. Is de chip vervolgens ook geregistreerd? Als een chip uitgelezen wordt, moet deze te herleiden zijn naar de eigenaar. Registreren dus mocht dat nog niet gebeurd zijn. Ik ventiel is een speciale hondentracker ook fijn. Op je mobiel kun je precies volgen waar de hond is en wanneer deze de virtuele omheining verlaat.
Geplaatst door: Nika
, Datum:
14.05.2020 09:13
Leuk, een puppy. En voor de socialisatie heel goed om m gelijk overal mee naar toe te nemen, dan heb je er later “ geen kind meer aan” ;)
Onze hond, inmiddels 12 is bijna alle vakantie, s meegeweest. Toen we nog met tent kampeerden, ging ze gewoon boven op de spullen in de kofferbak. Kleedje erover en ze voelde zich als een prinses. Zorg uiteraard wel dat ze nog gewoon kan zitten in de auto. Als pup had ze ook een tuigje om, maar dit vond ze niet prettig, en heeft al snel geleerd rustig te zitten, zolang ze die niet om hoefde.
Onze hond vind het absoluut niet prettig op de grond te liggen bij je voeten, en werd daardoor ook snel misselijk, waarschijnlijk omdat ze niet naar buiten kon kijken?
Ik zou zeker niet beginnen met afrastering. Je kan je hond juist als pup heel goed leren wat wel en niet mag door altijd consequent te zijn.
Begin bv eens met z,n riempje via een waslijsten vast te maken, zodat ze genoeg beweegruimte heeft. Als pup hadden we ze ook regelmatig los op ons terrein ( dit waren dan wel hele grote plaatsen) maar zodra ze wou weglopen, gingen we corrigeren. Nu blijft ze gewoon voor de caravan liggen als we s ochtends ons verse brood op de camping gingen halen.
Tip: ga je reizen wanneer het erg warm is, er zijn koelmatjes te koop voor honden. Ze koelen af via oa hun buik, poten, en dit is daardoor ideaal.
Succes