Opmerkelijke foto's [spelletje] (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 12:32
Geplaatst door: Jolanda
, Datum:
18.11.2007 12:44
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 12:47
Ga ik op de bevestiging van Jan wachten, of ga ik een foto plaatsen?
Geplaatst door: ® gerd@
, Datum:
18.11.2007 12:53
foto plaatsen ,je had hem toch goed!!
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 12:58
Geplaatst door: cimeroni
, Datum:
18.11.2007 13:43
Komt mij vaag bekend voor Joost. Is het de Jura?
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 13:56
Nee, 't is niet in de Jura.
Geplaatst door: ® gerd@
, Datum:
18.11.2007 14:04
dacht ik ook cimeroni... Vogezen dan??
Geplaatst door: cimeroni
, Datum:
18.11.2007 14:04
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 14:14
Nee, niet de vogezen of Lourdes. Er is hier ook wel een oude ledgende over een herder die achter een meisje aangaat enz enz.
Geplaatst door: Jolanda
, Datum:
18.11.2007 14:22
Geplaatst door: Fotospeurtocht
, Datum:
18.11.2007 14:37
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 14:48
Nee, allebei niet. Wat ik al zei 't is echt voor de liefhebber.
Geplaatst door: lizette
, Datum:
18.11.2007 14:50
Village de Songi, Chalons en Champagne.
Geplaatst door: Peetje
, Datum:
18.11.2007 14:51
Geplaatst door: Jolanda
, Datum:
18.11.2007 15:04
Geplaatst door: joost
, Datum:
18.11.2007 15:08
Bergerac - oostelijker. Sahorre - Noordelijker.
't plaatsje is best wel beroemd.
Geplaatst door: Jolanda
, Datum:
18.11.2007 15:13
Geplaatst door: Jolanda
, Datum:
18.11.2007 15:20
Roquefort sur Soulzon liever gezegd
Geplaatst door: Jolahda
, Datum:
18.11.2007 15:21
De legende
Aan het ontstaan van roquefort hangt een zeer romantische legende vast. Op een dag liet een schaapherder uit de Causse zijn kudde in de steek en zijn maaltijd staan om een mooi meisje te volgen dat hij in de verte ontwaarde in de kleurrijke gloed van de schemering.
Z'n maaltijd bestond uit brood en gestremde schapenmelk die hij had achtergelaten in een kleine grot, beschut tegen de warmte.
Toen hij enkele dagen later terugkeerde om zijn schapen en zijn maaltijd te komen halen, stelde hij vast dat het brood en het stremsel bedekt waren met schimmel. Hij proefde ervan, vond het mengsel heerlijk en prees het aan aan anderen.
De roquefortlegende was geboren. Hoe het het meisje vergaan is, vertelt ze niet, wel dat er uit de schimmels "penicillum roqueforti" groeide die geënt wordt op de gestremde melk en die deze kaas zijn specifieke karakter bezorgt.